Project-kompaan

Wil je je werk doornemen met iemand die de samenhang en ontwikkelingen binnen je oeuvre kan helpen duiden en beschrijven of zoek je een projectkompaan?

  • Je kunt mij boeken voor een atelierbezoek, waarna ik mijn bevindingen en het resultaat van onze samenspraak op schrift stel. Die tekst kun je gebruiken voor aanvragen, je website of als inleiding bij een publicatie.
  • Daarnaast schrijf ik teksten van langere adem en fungeer ik geregeld als ‘project-kompaan’ bij kunstprojecten. Ook specifiek onderzoek kan deel uitmaken van deze opdrachten, bijvoorbeeld naar de historische wortels van een locatie.
  • Je kunt een afspraak maken voor advies over de raakvlakken en de context van een opdracht – aan mijn eigen tafel en voor mijn eigen boekenkast. Denk aan aanvullende theorie, filosofie en literatuur.
  • Voor een aantal kunstenaars en schrijvers verzorg ik op gezette tijden hun aanwezigheid op social media.

Mail me voor een kleine of omvangrijke opdracht of voor een kennismakings-gesprek: reneeborgonjen@gmail.com

Voorbeeldprojecten met/voor:

Berend Strik, Espèces d’Espaces, Museum Het Valkhof, Nijmegen. Redactie en teksten catalogus en website (stipendium FondsBKVB). Tekst in samenspraak t.b.v. publicatie Valiz en artikel Architecture is not Art in Art Lies – New York.

Laurence Aëgerter, Elasticity of Presence, teksten, lezing en performance bij Castrum Peregrini in het kader van architectuurproject Tussenruimte en een tentoonstelling in het Huis met de Hoofden.

Marjolijn Boterenbrood: onderdeel adviescommissie, teksten tentoonstellingen en redactie Atlas van Haarlem Oost – kunst als aanjager van stedelijke ontwikkeling, verschenen bij Episode Publishers.

Museum of Love|Amor Mundi met Joke Hermsen en Brenda Ottjes. Bezoek Michelangelo Pistoletto in Biella ten behoeve van project voor de culturele hoofdstad 2018.

Jan Konings, film (met Marja Sonneveld), expositie (ABC Architectuurcentrum) en artikelen over tussenruimte en strandtrappen op de Maasvlakte (beide in De Architect – de laatste is voorgedragen voor de Geert Beekaert/Simon Mari Pruys-prijs in 2014).

Atelierbezoeken en teksten over Emo Verkerk, Arkady Nasonov, Sylvie Zijlmans, Koen Vermeule, Hideki Iinuma, Hans Broek, Nedko Solakov, Jasper Hagenaar en Jurriaan Molenaar – in opdracht van Galerie Tanya Rumpff.

Tonneke Sengers: publicatie Straatpatronen over kunst in de openbare ruimte en introductietekst website.

David Veldhoen: artikel over Tertulia en de Hypnerotomachia Poliphili in boek over Kattenbroek en Hoger Honing, een bespreking van zijn Melarium, in Boque.

Teksten over Joseph Semah, Stance Oonk, Eric de Nie, André Pielage en Mathilde van Beekhuizen (publicatie over haar residentie in Kunsthuis Syb).

Michelangelo Pistoletto en Georges Descombes: publicatie over kunstproject in de openbare ruimte in Amstelveen.

Online teksten over Trevor Paglen, Susan Schüppli, Florian Göttke, Sam Durant & See You in The Hague voor Brigitte van der Sande & Stroom Den Haag.

Teksten website en social media voor Other Futures, een project van Brigitte van der Sande over niet-Westerse science fiction. Artikelen over film, muziek en futurologie en de redactie van het programmaboekje.

Artikelen over diverse kunstenaars voor de publicatie Present van de Rijksgebouwendienst en bijdragen aan de catalogi van de Caldic Collectie (huidige Museum Voorlinden, onder meer over Panamarenko) en over architect/kunstenaar Tom Frantzen.

Meer over deze en andere samenwerkingsprojecten en tekstproducties vind je elders op deze website.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .